Mısır Eski Genel Kurmay Başkanı'nın Ses Kaydı Ortaya Çıktı

Darbeyle Cumhurbaşkanlığı makamından indirilen Muhammed Mursi’nin suçlandığı Vadi En-Natrun Cezaevi'ndeki toplu kaçışlarla ilgili olarak davayı takip eden Mısır mahkemesi bugün vereceği kararı açıklamadan önce çok önemli bir ses kaydı yayınlandı.  

Görüntülenme: 1088 Tarih: 17 Mayıs 2015 22:28
Mısır Eski Genel Kurmay Başkanı'nın Ses Kaydı Ortaya Çıktı

Ses kayında Mısır eski Genelkurmay Başkanı olan Korgeneral Sami Annan, ilgili mahkemeyi yürüten Müsteşar Ahmed Rıfat’ın huzurunda yaptığı tanıklıkta, 25 Aralık 2011 devriminde Hamas’a mensup kişilerin ülkeye giriş yapmadıklarını söylüyor.
 
Siyasilerle, analistler ve hukukçular Vadi En-Natrun Cezaevi'yle ilgili bu bilgiyle eski Cumhurbaşkanı Mursi ile onunla birlikte yargılanan insanların yanında Hamas hareketinin bu konuda masum olduklarına güçlü bir kanıt olduğunu, bu ses kaydının şimdilik yayınlanmasının ise bugün açıklanacak karar için oldukça önemli olduğunu söylüyorlar.

Mukemmilin televizyonu tarafından yayınlanan ses kaydında hakim karşısına çıkan Sami Annan, hakim Müsteşar Ahmed Rifat’ın, “Ordu istihbaratından size Hamas’a mensup militanların ülkede kargaşa ve kaos yaratmak için silahlı bir şekilde tünellerden içeri girdiklerine dair bir bilgi ulaştı mı?” sorusuna “Böyle bir bilgi Askeri Konsey'e sunulmadı ve böyle bir bilgi bana ulaşılmadı. Böyle bir şey asla duymadım” diyor.

2011 Mısır devriminin ilk günlerinde Mısır’ın bazı cezaevlerine yapılan baskın ve toplu firarlardan Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler Cemaati ve Hamas hareketini sorumlu tutan cunta, söz konusu tarafları yabancı güçlerle işbirliği yapmak, onlar adına casusluk yapmak ve ülkenin gizli bilgilerini paylaşmakla suçluyor.

fiem

Yorumlar