Filistin Direnişle Kurtulacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonuna son verilmesi ve Batı Yaka'da direnişin yeniden etkin hale getirilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 893 Tarih: 17 Mayıs 2015 13:16
Filistin Direnişle Kurtulacak

Ali Bereke, dün akşam (16 Mayıs Cumartesi) Beyrut'taki Burc El-Beracine Mülteci Kampı'nda Büyük Felaket (En-Nekbe)'nin 67'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, En-Nekbe'nin ansızın yaşanmadığını, bilakis uzun süre planlanan ve kurulan komplolarla meydana geldiğini ifade etti.

Filistin halkının gücü yettiğince Siyonistlere ve Batılı güçlere karşı direndiğini belirten Bereke, Filistin davasının üç ana esastan oluştuğunu kaydederek, bu esasları "Toprak, halk ve kutsal değerler" olarak saydı.

İşgale karşı intifâda ve silahlı direnişten başka çözüm olmadığını bildiren Bereke, işgal yönetimiyle yürütülen müzakerelerin başarısız olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'tan Filistin'de birliğin sağlanması ve ortak bir strateji belirlenmesi için Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Geçici Yönetimi'ni toplantıya çağırmasını isteyen Bereke, Filistinli mültecilerin uzaklaştırıldıkları topraklarına dönüş hakkına da değinerek, hiç kimsenin dönüş hakkından taviz vermeye hakkı olmadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar