Filistin'e Geri Dönüş Platformu'ndan Eylem(İstanbul)

İstanbul’daki farklı İslami STK’ların oluşturduğu Filistin’e Geri Dönüş Platformu, İsrail’in kuruluşunu ve Filistin halkının sürgün edilişini temsil eden Nekbe (Büyük Felaket) Günü münasebetiyle Eminönü’nde protesto gösterisi gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 1554 Tarih: 17 Mayıs 2015 01:05
Filistin'e Geri Dönüş Platformu'ndan Eylem(İstanbul)

İstanbul’daki farklı İslami STK’ların oluşturduğu Filistin’e Geri Dönüş Platformu, İsrail’in kuruluşunu ve Filistin halkının sürgün edilişini temsil eden Nekbe (Büyük Felaket) Günü münasebetiyle Eminönü’nde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Geniş katılımın olduğu protesto gösterisinde sunumu ve açılış konuşmasını Ahmet Örs yaptı. Örs’ün ardından Mehmet Tahiroğlu söz alarak Nekbe ile ilgili bir konuşma yaptı.

Grup İslami Direniş’in ezgilerini seslendirdiği protesto gösterisinde platform adına basın açıklamasını Emre Karaca okudu.

 “Küresel emperyalizmin himayesinde 14 Mayıs 1948’de Siyonist İsrail bağımsızlığını ilan etti. İşte bu tarihin hemen sonrası Filistin halkı için Nekbe; yani büyük felâkettir; Filistin’den, Kudüs’ten sürülmektir” diyen Karaca, Kudüs’ten sadece Filistinlilerin değil bütün İslam ümmetin çıkarıldığına vurgu yaptı.

ABD liderliğindeki küresel emperyalizmin İsrail’i ileri karakolu olarak Ortadoğu halklarının ve İslam ümmetinin bağrına hançer gibi sapladığını belirten Karaca, ümmetin Nekbeleri’nin İsrail’in kuruluşundan sonra daha da çoğaldığına işaret ederek “Irak, Afganistan, Suriye, Filistin, Çeçenistan, Arakan, Libya, Yemen… O kadar çok acı ve felaketle iç içeyiz ki… Bu liste maalesef her geçen gün uzuyor, evlerini terk etmek zorunda kalan Müslümanların sayısı çığ gibi büyüyor, acılarımız derinleşiyor” dedi.

Hükümetin Siyonistlerle rekor sevideki ticaretini sürdürdüğüne ve Siyonistleri korumaya odaklı Kürecik Radarı’nı savunduğuna dikkat çekilen açıklamada, Kudüs sevdalılarına “Felaketler ne kadar büyük olursa olsun, eğer direniş azim ve kararlılığı içinde olursak Allah’ın izniyle felaketlerimiz kurtuluşa dönecek, Kudüs özgürlüğüne kavuşacak, zalim ve katil Amerika ve İsrail’in nekbesi, yok oluşu yaklaşacaktır. Bugün ümmetin iradesi, direniş azim ve kararlılığı inşallah Nekbe ağıtlarına artık bir son verecek, Filistin’e geri dönüş sürecini başlatacak devrimi ateşleyecek kararlılığı üretecektir” mesajı verildi.

ABD, İsrail ve İngiltere bayraklarının yakıldığı protesto gösterisinde “Siyonist İsrail Filistinden Defol, Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak, Siyonist Elçilik Kapatılsın, Yaşasın İslami Direnişimiz, Ümmetiz, Kardeşiz, Kazanacağız” sloganları atıldı ve tekbir getirildi.

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Büyük Felâketten Eve Dönüşe!

Bugün Filistin halkı için, bütün İslam ümmeti için Nekbe günü.

Bildiğiniz gibi küresel emperyalizmin himayesinde 14 Mayıs 1948’de Siyonist İsrail bağımsızlığını ilan etti.

İşte bu tarihin hemen sonrası Filistin halkı için Nekbe; yani büyük felâkettir; Filistin’den, Kudüs’ten sürülmektir.

Kudüs’ten, Filistin’den sürülen sadece milyonlarca Filistinli değildir. Bütün bir ümmet emperyalistler tarafından, Siyonistler tarafından Kudüs’ten çıkarılmıştır. Mescid-i Aksâ esir düşmüş, İslam ümmeti mağlubiyetlere, acılara teslim olmuştur.

İşte Nekbe günü bütün bu acıların sembolüdür. O gün evlerinden sürülen Filistin halkı, anahtarlarını yanlarına almış, Filistin’e, Kudüs’e dönecekleri günün sevdasıyla, türlü zorluk ve belalara göğüs gererek yaşamaya başlamıştır.

Bu ayrılık, büyük bir mücadelenin de başlangıcı olmuştur aynı zamanda.

İntifadaya dönüşen mücadele her geçen daha da büyümüş, azgınlaşan Siyonist İsrail’e karşı direniş adım adım yükselmiştir.

Şeyh Ahmet Yasinler, Abdülaziz Rantisiler, Fethi Şikakiler, Muhammed Durralar bu direnişin sembollerinden, ümmetin öncülerinden olmuşlardır.

Bugün küresel emperyalizm İsrail’i ileri karakolu olarak Ortadoğu halklarının ve İslam ümmetin kalbine bir hançer gibi saplamıştır.

İsrail bu dünyada zulmün, vahşetin, işgalin, katliamın adı olmuştur.

İsrail nasıl zulmün adı olduysa Gazze, Kudüs ve Filistin de direnişin, mücadelenin adı ve sembolleri olarak bütün ezilen halkların, İslam ümmetinin adalet ve özgürlük mücadelesinin meşalesi olmuştur.

Ümmetin acıları maalesef bitmiyor, her geçen gün daha da çoğalıyor. Nekbelerimiz, felaketlerimiz artık sıradanlaşıyor.

Irak, Afganistan, Suriye, Filistin, Çeçenistan, Arakan, Libya, Yemen… O kadar çok acı ve felaketle iç içeyiz ki… Bu liste maalesef her geçen gün uzuyor, evlerini terk etmek zorunda kalan Müslümanların sayısı çığ gibi büyüyor, acılarımız derinleşiyor.

Bugün zalim emperyalistler ve onların işbirlikçileri hayatı İslam ümmetine zindan etmek için yapmadıklarını bırakmıyor.

Ortadoğu her geçen gün daha da yanıyor. Suriye’de tutuşturulan ateş her geçen gün daha da büyüyor. Libya’dan Yemen’e kadar her yerde işgal ve katliamlar çoğalıyor. Fitne alabildiğine yaygınlaşıyor.

Zalim İsrail ve onun hâmisi katil Amerika’ya karşı durması gereken Müslümanlar maalesef birbirlerini boğazlamakla meşgul.

İslam ülkelerindeki işbirlikçi yöneticiler küresel efendilerine hizmette yarışırken yıllardır Ortadoğu’da vahim hatalar içinde olan Türkiye hükümeti yanlışlarını, gün geçtikçe daha da derinleştiriyor. Yemen’e yapılan müdahaleyi destekliyor, Suriye yangınına odun taşımaya devam ediyor.  Filistin halkını topraklarından süren Siyonistlerle rekor seviyedeki ticaretini sürdürürken Siyonistleri korumaya odaklı NATO Kürecik Radarını savunabiliyor!

Bugün günlerden Nekbe.

Filistin halkının Kudüs’ten, Filistin’den sürgün edilişinin yıl dönümü.

Üzülerek söylüyoruz ki bugün bütün bir Ortadoğu, Nekbe gününü yaşamaktadır. Büyük bir talihsizlik, büyük bir felaket ümmetin üzerinde dolaşıp durmaktadır.

Ey Kudüs sevdalıları, ey intifadanın dostları!

Felaketler ne kadar büyük olursa olsun, eğer direniş azim ve kararlılığı içinde olursak Allah’ın izniyle felaketlerimiz kurtuluşa dönecek, Kudüs özgürlüğüne kavuşacak, zalim ve katil Amerika ve İsrail’in nekbesi, yok oluşu yaklaşacaktır.

Bugün ümmetin iradesi, direniş azim ve kararlılığı inşallah Nekbe ağıtlarına artık bir son verecek, Filistin’e geri dönüş sürecini başlatacak devrimi ateşleyecek kararlılığı üretecektir.

Kurucu siyasetimiz artık bu aşamaya ulaşmalıdır. Artık dövünüp ağıt yakmalar çağı sona ermeli, düşman için telaş devri başlamalıdır.

Bizim ümmet olarak inşa edeceğimiz yeni aşama artık bu olmalıdır!

Filistin İslami Direniş hareketlerinin son dönemde Siyonistler karşısında kazandığı zaferler bu aşamaya olan imanımızı pekiştirmektedir.

Kahrolsun İsrail!

Kahrolsun Amerika!

Yaşasın Kudüs, Yaşasın İntifada!

Yaşasın İslami direnişimiz!

Yaşasın Filistin halkının evine dönüş mücadelesi

Filistin'e Geri Dönüş Platformu

 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar