Mehmet Görmez Gazze'de Temaslarını Sürdürdü

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik son saldırıları sırasında yıkılan camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1436 Tarih: 18 Mayıs 2015 03:42
Mehmet Görmez Gazze'de Temaslarını Sürdürdü

Dün beraberindeki heyetle Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne giriş yapan Görmez, işgal ordusunun geçen yaz açtığı savaş sırasında yıkılan Abdullah Bin Ömer ve Ali Bin Ebi Talib camilerini ziyaret etti. Görmez, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye, Gazze'de yıkılan ve zarar gören camilerin yeniden inşası, onarımı ve İslami mimari modelleri konusunda destek vermeye hazırdır" dedi.

Yeniden inşa süreciyle ilgili kararın hızla alınması ve Gazze'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece dahil olması gerektiğine işaret eden Görmez, "Ben biliyorum ki Gazze'de mescid sadece namaz kılma mekanı değildir, aynı zamanda eğitim verilen, çocukların, gençlerin, kadınların, ailelerin her türlü hizmeti aldığı bir mekandır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Gazze'deki temasları çerçevesinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ile de bir araya geldi.

Görmez ve beraberindeki heyeti karşılayan Heniyye, Türkiye'nin Filistin halkına yönelik yardımlarından övgüyle bahsederek, "Türkiye ve halkının Filistinlilere yönelik desteği, iki taraf arasındaki güvenilir ve mukaddes bağın göstergesidir. Özelde Gazze bölgesi, genelde ise Filistinliler, Türkiye halkının kendilerine yönelik tüm alanlardaki destekleyici tutumunu takdirle karşılıyor" dedi.

Heniyye ayrıca Türkiye'nin Gazze'deki ablukanın kaldırılması için "kanını ve malını esirgemediğini" dile getirdi.

fiem

Yorumlar