Almanya Gazze'ye Para Verecek Mi?

Almanya geçen yıl Siyonist rejim tarafından dayatılan savaşta ciddi hasar gören ve adeta harabeye dönen Gazze'nin yeniden imarı için daha önce vereceğini taahhüt ettiği yardıma ek olarak 73 milyon dolar daha vereceğini duyurdu.  

Görüntülenme: 1408 Tarih: 18 Mayıs 2015 11:39
Almanya Gazze'ye Para Verecek Mi?

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), Gazze’yi ziyaret eden Almanya Ekonomi ve Kalkınma Bakan Yardımcısının ziyaret esnasında böyle bir yardımı onayladığını söylediğini belirtti.

UNRWA’nın Kahire şubesi tarafında bugün (18 Mayıs Pazartesi) yapılan açıklamada, Almanya’nın Gazze'nin imarı için geçen yıl 20 milyon dolarlık bir yardımda bulunduğu, UNRWA’ya ise geçen yıl toplamda 80 milyon dolar yardımda bulunduğu ifade edildi.

UNRWA yaptığı açıklamanın devamında, Almanya’nın gönderdiği yardımla savaşta yıkılan 9161 evden sadece 200’ünün yeniden yapabildiğini hatırlattı.

Siyonist rejimin geçen yıl başlattığı savaşta yıkılan on binlerce evin yeniden imarı için birçok ülke yardım sözü vermesine rağmen şimdiye kadar verilen sözler yerine getirilmedi.

fiem

Yorumlar