Velayeti'den Çok Önemli Filistin Açıklaması

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah İmam Hamanei'nin uluslararası ilişkiler konusundaki başdanışmanı Ali Ekber Velayeti Filistin konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

Görüntülenme: 1135 Tarih: 19 Mayıs 2015 23:05
Velayeti'den Çok Önemli Filistin Açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Velayeti, Lübnan'ın güney kesiminde, 2008 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden üst düzey Hizbullah komutanlarından İmad Mugniye'nin kabrini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Siyonist işgalcilere ve onların arkalarında duranlara karşı büyük ve öncü bir rol oynuyor" dedi.

Mugniye'nin kabrini ziyaretin ardından Velayeti, daha sonra Küresel Filistin Geri Dönüş Hakkı Koalisyonu'nun düzenlediği konferansa katıldı.
Konferansta yaptığı konuşmada Velayeti, "Kimsenin ve hiçbir kesimin, Filistin davasını, bazı mezhepsel ya da dini yönelimlerle değiştirme hakkı yok. Hiçbir İslam devleti, hiçbir davayı Filistin davasının önüne geçirmemeli" diye konuştu.

İslam dünyasına seslenen Velayeti, "Biz, her Müslümanın, Siyonistlere karşı koymada ve Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmada boynunun borcu olan üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Filistin, Siyonistler tarafından işgal altında olduğu sürece bu bölgede barışa kavuşamayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar