BAE'den Yeni Bir İhanet!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bir Filistin vatandaşını tutukladıktan sonra sınır dışı etti.  

Görüntülenme: 1180 Tarih: 19 Mayıs 2015 08:24
BAE'den Yeni Bir İhanet!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bir Filistin vatandaşını tutukladıktan sonra sınır dışı etti. Filistinli, BAE Güvenlik Güçlerinin sınır dışı edilmek istemiyorsa Hamas Hareketi ve İhvan-ı Müslimin hakkında bilgi toplamasını talep ettiklerini söyledi.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus şehrinde yaşayan Riyad Şekukani, 18 Mayıs Pazartesi günü “Quds Prees”e yaptığı açıklamada çalışmak için Ürdün’e gitmeye niyetlendiğini ifade etti.

Kişisel Facebook sayfasında BAE’de sınır dışı edilmeden önceki 9 günlük tutukluluk süresi boyunca yaşadıklarını anlatan Şekukani, İsrail hapishanelerindekinden çok daha zor durumlar yaşadığını, kendisine BAE’ye giriş yasağı koyulduğunu ve sınır dışı edilmeden önce BAE tarafından tam 4 kez çağrıldığını söyledi.

Şekukani kendisinden refah ve güven içerisinde yaşayacağı bir hayata karşılık okuldaki arkadaşları hakkında, özellikle de Mısır’dan gelen ve Mısır’daki İhvan-ı Müslimin’e ya da Mursi’ye sempati duyanları, yine BAE içerisinde bulunan ve Hamas’ı destekleyen ya da Hamas’a mensup olanları gözlemleyip bildirmesini talep ettiklerini söyledi. Öte yandan Şekukani’nin ifadelerine göre, Gazze’deki Kassam Tugayları hakkında, tüneller, füze gücü, esir edilmiş olan İsrailli askerler, maddi desteğin kaynağı gibi konular hakkında bilgi toplamasını da istediler. 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar