Hamas Kudüs Şehidi İçin Taziye Mesajı Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs'te bu sabah şehit olan Filistinli genç otobüs şoförü İmran Ebu Duheym için taziye mesajı yayınlayarak, işgal güçlerinin Ebu Duheym'i yargısız infaz ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1380 Tarih: 20 Mayıs 2015 01:00
Hamas Kudüs Şehidi İçin Taziye Mesajı Yayınladı

Hamas Hareketi, bugün (20 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs'te yaşananın işgal güçlerinin Filistin halkına karşı uyguladığı yargısız infazlardan biri olduğunu ifade etti.

Uluslararası kurumları işgal güçlerinin cinayetlerine karşı üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet eden Ebu Zuhri, bu tür cinayetlerin Filistin halkının iradesini kıramayacağını, kendisini savunmaktan vazgeçiremeyeceğini ve haklarından taviz vermesini sağlayamayacağını söyledi.

Kudüs'ün Et-Tur Mahallesi'nde bu sabah İmran Ebu Duheym'in aracıyla gerçekleştirdiği eylemde iki işgal polisi yaralandı.

Bu arada, Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil, Fetih Hareketi liderlerinin Hamas'ı hedef alan açıklamalarından ve hareketin işgal rejimiyle müzakerede bulunduğu iddiasından duydukları şaşkınlığı dile getirdi.

El-Berdevil, Hamas'ı işgalcilerle müzakere yapmakla suçlayan Fetih'in kendisinin işgalcilerle doğrudan müzakereler için her türlü bahaneyi ileri sürdüğünü hatırlattı.

Yorumlar