Filistinli Esirler Özgürlüğüne Kavuşacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerinden milletvekili Yunus El-Estal, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin sıkıntılarının çok uzun sürmeyeceğini belirterek, esirlerin çok yakında özgürlüklerine kavuşacakları müjdesini verdi.  

Görüntülenme: 1094 Tarih: 20 Mayıs 2015 12:48
Filistinli Esirler Özgürlüğüne Kavuşacak

Milletvekili Yunus El-Estal, Hamas üyesi milletvekillerinden Yahya Musa ile birlikte Han Yunus'ta işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden İbrahim Ebu Şaviş ve Muhammed Cemal Ramazan'ın evlerini ziyaret etti.

"İşgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin çileleri Allah'ın izniyle çok sürmeyecek" diyen El-Estal, esirlerin ya onurlu bir esir takası anlaşmasıyla veya işgal altındaki toprakların işgalden kurtulmasıyla özgürlüklerine kavuşacaklarını ifade etti.

Filistinli esirler İbrahim Ebu Şaviş ve Muhammed Cemal Ramazan, "Yenilmiş Ekin" Savaşı sırasında işgal güçlerince gözaltına alınmış, İbrahim Ebu Şaviş 13 yıla ve Muhammed Cemal Ramazan 12 yıla mahkum edilmişti.

Milletvekili Yahya Musa da kahraman esirlerle ve direniş güçlerindeki arkadaşlarıyla gurur duyduğunu ifade ederek, direniş güçlerinin ve özellikle de İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinin fedakarlık ve kahramanlığın en parlak örneklerini ortaya koyduklarını söyledi.

fiem

Yorumlar