Filistinli Gençler Siyonistlerin Kontrol Noktasına Saldırdı

Filistinli gençler, dün (20 Mayıs Çarşamba) akşam saatlerinde Filistinli şoför İmran Ebu Duheym'in yargısız infazla şehit edilmesini protesto ederek Kudüs'teki Şufat Kampı yakınlarındaki askeri kontrol noktasına saldırdı.  

Görüntülenme: 1277 Tarih: 21 Mayıs 2015 18:49
Filistinli Gençler Siyonistlerin  Kontrol Noktasına Saldırdı

Filistinli gençler, askeri kontrol noktasına taş ve molotof kokteyli atarken işgal askerleri de ateş açarak karşılık verdi ve işgal güçlerinden ek kuvvet talep etti.

Dün akşam Şufat'ta ve başta şehidin doğum yeri Cebel El-Mukebber beldesi olmak üzere Kudüs'ün birçok bölgesinde gerginlik yükselirken işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmaların daha da büyümesinden endişe eden işgal güçleri aldığı sıkı güvenlik önlemleriyle Kudüs'ün mahallelerini adeta askeri kışlaya dönüştürdü.

Bu arada, şehit İmran Ebu Duheym'in Cebel El-Mukebber beldesinde bu sabah erken saatlerde düzenlenen cenaze törenine yüzlerce Filistinli katıldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri şehidin cenazesini ailesine gece yarısından sonra saat 01:00 sularında teslim etti.

Şehidin naaşının işgal güçlerinden teslim alınarak evine götürüldüğü ve ailesinin son bir kez bakmasının ardından beldedeki Es-Savahira Mezarlığı'na götürülerek defnedildiği bildirildi.

fiem

Yorumlar