Hamas'tan Fas'a Teşekkür!

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal rejiminin judo takımının Fas'a girişine izin verilmemesini ve havaalanında durdurulmasını takdirle karşıladıklarını ifade ederek, takımın geri çevrilmesi için çağrı yaptı.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 22 Mayıs 2015 21:59
Hamas'tan Fas'a Teşekkür!

Hamas resmi sözcüsü Fevzi Burhum, dünya genelinde siyonist işgal yönetimine yönelik tepkilerin ve boykotların sürekli artış gösterdiği böyle bir dönemde Fas'ın işgalcilere ait judo takımının ülkesinin topraklarına girmesine izin vermesinin kabul edilebilir bir tutum olamayacağını dile getirdi.

Fevzi Burhum, sosyal iletişim sitesi facebooktaki kişisel sayfasında yayınladığı açıklamasında Fas kralını ve hükümetini, siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye yönelik herhangi bir girişimin önüne geçmek suretiyle Filistin davasına destek vermeye, uluslararası judo karşılaşmalarına katılmak için Fas'a girmekte ısrar eden siyonist işgal rejimine mensup takımın da tamamen geri çevrilmesi için devreye girmeye çağırdı. 

Siyonist işgalcilere ait basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde, Fas'ın kendi judo takımlarını beraberinde bir silahlı koruma gücü göndermesinden dolayı ülkesine sokmadığı ifade edildi. İşgal rejimi Arap ülkelerine gönderdiği tüm spor takımlarıyla birlikte kalabalık bir silahlı koruma gücü gönderiyor.

İşgalcilerin havaalanında bekletilen judo takımlarının başkanı bir işgal gazetesine yaptığı açıklamada, takımlarının Fas'a girişlerine ve karşılaşmalara katılmalarına izin verilmesi için uluslararası spor organizasyonu tarafından baskı yapıldığını söyledi.

fiem

Yorumlar