Batı Yaka'da Çatışma!

Siyonist işgal güçleri, Batı Yaka'da ırkçı ayrım duvarına, Filistinlilerin topraklarının zorla gasp edilmesi suretiyle sürdürülen yahudileştirme faaliyetlerine ve ırkçı politikalara tepki amacıyla her hafta periyodik olarak düzenlenen tamamen sivil nitelikteki Cuma gösterilerine bugün (22 Mayıs) yine saldırılarla ve şiddete başvurarak karşılık verdiler.  

Görüntülenme: 834 Tarih: 22 Mayıs 2015 10:56
Batı Yaka'da Çatışma!

Olaylara şahit olanların verdiği bilgilere göre, Batı Yaka'nın orta bölgesinde yer alan Ramallah şehrinin batısındaki Na'lin ve El-Bire kasabalarında gerçekleştirilen ve Filistin dışından da onlarca aktivistin destek verdiği Cuma gösterilerine işgal güçlerinin göz yaşartıcı bombalarla, plastik ve gerçek mermilerle müdahale etmeleri birçok kişinin yaralanmasına ve boğulma tehlikesi yaşamasına neden oldu.

Batı Yaka'nın güneyinde yer alan Beytlahim şehrine bağlı El-Mi'sara köyünde de işgal güçleri göstericilerin yollarını kapatarak ırkçı ayrım duvarına kadar ulaşmalarını engellediler. Burada engeli aşmak isteyen göstericilere de işgal güçleri yumruklarla ve silahların dipçikleriyle vahşice saldırdılar.

fiem

Yorumlar