Ahmed Bahr ABD'yi Eleştirdi

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Amerikan Kongresi'nin işgal rejimine yaklaşık 1 milyar dolarlık silah satışını onaylamasını eleştirerek, bunun işgalcilerin Filistin halkına ve haklı davasına karşı işledikleri cinayetlere doğrudan ortaklık olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1190 Tarih: 23 Mayıs 2015 15:13
Ahmed Bahr ABD'yi Eleştirdi

Bahr, dün (22 Mayıs Cuma) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, anlaşma uyarınca işgal rejimine binlerce sığınak ve tünel delici bomba verileceğini ve bunun da Filistin halkından; kadınlardan, çocuklardan, yaşlılardan ve gençlerden binlerce yeni şehit ve yaralı anlamına geldiğini bildirdi.

Amerikan Yönetimi demokratik değerlerden ve insan haklarından bahsederken ABD Kongresi'nin bu büyük silah satışı anlaşmasını onaylamasının söylenen yalanın hangi boyutta olduğunu gösterdiğini kaydeden Bahr, anlaşmanın onaylanmasının aynı zamanda Amerikan politikalarının Filistin davasına yönelik yaklaşımının içine düştüğü ahlak krizine de işaret ettiğini belirtti.

İşgal rejimine silah satışı anlaşmasının Amerika'nın geride kalan azıcık güvenilirliğini de yok ettiğini söyleyen Bahr, ABD Yönetimi'nin Arap ve İslam dünyasında imajını düzeltmeye çalıştığını fakat bu çabasının bugün artık geçmişte kaldığını ifade etti.

fiem

Yorumlar