Dünyadaki En Yüksek İşsizlik Oranı Gazze'de!

Dünya Bankası, Gazze Şeridi'nde işsizlik oranının yüzde 43'e ulaşarak rekor kırdığını ve dünyadaki en yüksek işsizlik oranı olduğunu belirterek, işsizlerin çoğunun gençlerden ve üniversite mezunlarından oluştuğunu bildirdi.  

Görüntülenme: 1406 Tarih: 23 Mayıs 2015 15:46
Dünyadaki En Yüksek İşsizlik Oranı Gazze'de!

Dünya Bankası, konuyla ilgili yayınladığı son raporda, işgal rejimini ve Mısır'ı Gazze Şeridi'ne ağır bir abluka uygulamakla suçladı.

Abluka nedeniyle yerel üretimin yarıya düştüğüne işaret eden Dünya Bankası, Gazze Şeridi'nde kişi başına düşen gelirin 1994'teki orandan yüzde 31 daha düşük olduğunu söyledi.

Raporda, ağır kısıtlamaların ve savaşların olmaması halinde Gazze Şeridi ekonomisinin şu anki halinden dört kat daha büyük olacağı ifade edildi.

Raporda ayrıca, Dünya Bankası Batı Yaka ve Gazze Direktörü Steen Lau Jorgensen'in işgal rejiminin uyguladığı ablukanın ve işgal ordusunun 2014 yazında açtığı savaşın Gazze Şeridi ekonomisine ve Gazze halkının yaşam kaynaklarına çok büyük oranda olumsuz etkisi olduğunu söylediği belirtildi.

Önümüzdeki hafta Brüksel'de resmi olarak açıklanacak raporda, Gazze Şeridi'ndeki elektrik, su ve kanalizasyon gibi temel hizmetlerin de kötü durumda olduğu dile getirildi.
fiem

Yorumlar