Siyonist Yerleşimciler El Halil'de Terör Estirdi

Yahudi yerleşimci gruplar dün akşam (25 Mayıs Pazar) El-Halil kentinin Eski Belde semtinde Filistinlilere ve evlerine saldırdı.  

Görüntülenme: 873 Tarih: 25 Mayıs 2015 22:40
Siyonist Yerleşimciler El Halil'de Terör Estirdi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler bir grup Filistinliyi darp etti ve Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil kentinde Eski Belde yakınlarındaki Tel Er-Ramide bölgesinde Filistinlilerin evlerine saldırdı.

İşgal ordusu askerlerinin saldırı sırasında Yahudi yerleşimcileri himaye ettiğini bildiren kaynaklar, işgal askerlerinin Filistinli bazı gençleri ve çocukları bir süre alıkoyduğunu, aralarından Yusuf Kafişe isimli çocuğu gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü ifade etti.

Bu arada, işgal güçleri Yahudi yerleşimcilerin katılacakları bisiklet yarışı nedeniyle bu sabah El-Halil'e giden tüm yolları trafiğe kapattı.

El-Halil'in doğusundan ve güneyinden binlerce Yahudi yerleşimcinin sabah saatlerinden itibaren bisiklet yarışına katılmak üzere El-Halil'e geldiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, yolların kapatılması nedeniyle Filistinlilerin araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturduğunu ve güneşin altında saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yorumlar