Hamas Sözcüsü Aziz Duveyk'e Verilen Cezayı Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, işgal rejiminin Filistin Parlamentosu Başkanı Duveyk'e verdiği hapis cezasının dünyanın başka bir yerinde verilmesi halinde kınama seslerinin yükseleceğini belirterek "siyasi münafıklık" nedeniyle işgal rejimine karşı sessiz kalındığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1155 Tarih: 26 Mayıs 2015 09:58
Hamas Sözcüsü Aziz Duveyk'e Verilen Cezayı Kınadı

İşgal mahkemesinin Duveyk'e verdiği cezanın ardından bugün (25 Mayıs Pazartesi) konuyla ilgili açıklamada bulunan Bedran, işgal yönetiminin Filistinli milletvekillerini halk tarafından seçildikleri ve halkı temsil ettikleri için cezalandırdığını söyledi.

İşgal rejimi tarafından cezalandırılmanın Filistin Parlamentosu Başkanı Duveyk ve esir milletvekilleri için övünç kaynağı olduğunu ifade eden Bedran, Duveyk'e verilen hapis cezası karşısında Filistin Yönetimi'nin sessiz kalmasını da eleştirdi.

İşgal rejiminin cinayeti ile uluslararası toplumun sessizliğinin Filistin halkına hep birlikte verdikleri bir mesaj olduğunu kaydeden Bedran, buna rağmen Filistin halkının iradesini kıramayacaklarını söyledi.

İşgal rejimindeki Ofer Askeri Mahkemesi, Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk'e 12 ay hapis ve 6 bin şikel para cezası vermişti.

fiem

Yorumlar