Duveyk'e Verilen Ceza Büyük Tepki Çekti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi El-Halil milletvekili Semira El-Halayika, işgal mahkemesinin Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk'i yargılamasının Duveyk'i görevini yapmaktan alıkoymak ve kendisini temsilci olarak seçen halktan uzaklaştırmak amacıyla düzenlenmiş bir komplo olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 800 Tarih: 26 Mayıs 2015 13:06
Duveyk'e Verilen Ceza Büyük Tepki Çekti

Semira El-Halayika, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yedi yıldır Filistin Parlamentosu'nun kasıtlı olarak devreden çıkarıldığını ve üyelerinin gözaltına alındığını ifade ederek, komplonun 2006 seçimlerini Hamas'ın kazanmasıyla başladığını ifade etti.

Aziz Duveyk'in milletvekili ve Filistin Parlamentosu Başkanı olduğu dönemde üç kez gözaltına alınmasını, hapis ve para cezalarına mahkum edilmesini haksız bir karar olarak niteleyen El-Halayika, işgal mahkemesinin kararının Filistin davasının, Filistin halkının ve liderlerinin heybetine zarar verdiğini belirtti.

Milletvekillerinin haksız yere gözaltına alınması ve yargılanması karşısında bazı dost ülkelerin dışında uluslararası toplumun ve dünya parlamentolarının sessizliğini eleştiren El-Halayika, herhangi bir tepki gelmemesinin işgal rejimini Filistinli milletvekilleri hakkında daha çok haksız kararlar vermeye teşvik ettiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar