Siyonist Rejim Gazze'den Füze Atıldığını İddia Etti

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Gazze Şeridi'nden atılan en az bir füzenin dün akşam saat 21:00 civarında Asdud kenti yakınlarına düştüğünü yazdı.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 27 Mayıs 2015 03:21
Siyonist Rejim Gazze'den Füze Atıldığını İddia Etti

Haberde, görgü tanıklarının siren sesleri çalmadan büyük bir patlama sesi duyduğu, patlama sesinin çok büyük olduğu ve Asdud çevresindeki köylerde korkuya yol açtığı ifade edildi.

İşgal rejiminden yayın yapan Walla News sitesi ise Gazze Şeridi'nden atılan dört füzenin boş arazilere düştüğünü öne sürdü.

Sitenin haberinde siren seslerinin ardından füzelerin düşmesi sonucu meydana gelen büyük patlamaların duyulduğu belirtildi.

İşgal ordusunun ilk tespitlerinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın füze saldırısında rolü bulunmadığı yönünde olduğu, füzelerin IŞİD üyeleri tarafından Hamas'tan intikam almak ve Gazze Şeridi'nde karmaşa çıkarmak amacıyla atıldığının tahmin edildiği kaydedildi.

İşgal televizyonu 7'inci kanalı da "İsrail Evimiz" Partisi Genel Başkanı Avigdor Lieberman'ın füze saldırısının ardından mevcut işgal hükümetinin zayıflıktan muzdarip olduğunu söylediğini ve hükümeti istifaya davet ettiğini, işgal hükümeti bakanlarından Miri Regev'in ise en sert şekilde derhal misillemede bulunulmasını talep ettiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar