Suud'u Siyonist Rejim Mi Koruyor?

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’e karşı sürdürdüğü hava operasyonlarında ‘nötron bombası’ kullandığı ortaya çıktı. Öte yandan, Suudi Arabistan’ın İsrail’in ‘Demir Kubbe’ savunma sisteminden yararlandığı da iddia ediliyor.  

Görüntülenme: 1241 Tarih: 27 Mayıs 2015 06:05
Suud'u Siyonist Rejim Mi Koruyor?

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun Husi milisler karşı hava operasyonları yürüttüğü Yemen’de nötron bombası kullandığı öne sürüldü. Dünyada yalnızca birkaç ülkenin envanterinde bulunan nötron bombalarının İsrail’den temin edildiği iddia edilirken, bombalama görevininde İsrailli pilotlar tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Görüntüler ortaya çıktı 

Yemen’in Sadaa kentindeki Nukum Dağı’nda çekilen görüntüleri inceleyen uzmanlar, bombanın ardında bıraktığı ‘mantar şeklindeki duman kütlesinin’ yalnızca nükleer bomba sonrası oluşabileceğini belirtiliyor. Görüntüleri inceleyen uzmanlar arasında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (IAE) eski müfettişlerinden Jeff Smith de bulunuyor.

Kanıtlanabilir iddialar

Bombanın görüntülerini inceleyen uzman ekip ‘nötron bombası’ iddiasını destekleyecek kanıtlar sunuyor. ABD’li savaş gazilerinin kurduğu Veterans Today haber sitesinde yer alan haberde, “Suudi Arabistan’ın envanterinde bulunan F-16 ve F-15 tipi savaş uçakları hafif bombalar taşıyabildiğinden bu kadar güçlü bir patlamayı ‘nükleer etkiye sahip’ bir bomba gerçekleştirebilir. Patlamanın boyutu, dumanın rengi, mantar şeklindeki bulutun havada kalma süresi ve infilak anında kamerada çakan beyaz ışık da nötron bombası iddialarını destekliyor. Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde nükleer bir silahı yönlendirebilecek kadar eğitimli pilotlar bulunmadığından saldırıyı büyük bir ihtimalle İsrailli pilotlar gerçekleştirdi” ifadeleri yer alıyor.

İsrail hava sahasını da koruyor 

İngiltere’nin başkenti Londra’da Arapça olarak yayımlanan Ray el Yevm gazetesi de hafta sonu yer alan bir özel haberinde Suudi Arabistan-İsrail işbirliğine dair farklı bir iddia ortaya atmıştı. Haberde İsrail yönetiminin, Yemen sınırından Husi milislerin saldırılarıyla karşı karşıya kalan Suudi Arabistan’a Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi’ni kullanması teklifinde bulunduğu öne sürülmüştü.

Nötron bombası nedir? 

Nükleer füsyonla etkisini gösteren ‘nötron bombası’ çevreye verilen zararı en aza indirmeyi hedefliyor. Havadaki oksijen atomlarını iyonize eden bomba, solunan havayı ‘nefes alınamaz’ hale getirerek, atıldığı bölgedeki tüm canlıları yok ediyor. Nötron bombası ekipmanlara ve çevreye zarar vermeden doğrudan yalnızca ‘düşmanı’ etkisiz hale getirdiği için nükleer silahlara sahip ordular tarafından tercih ediliyor. Nükleer füsyon sırasında ortaya çıkan radyoaktif serpintiler nedeniyle bombanın kullanımı Cenevre Sözleşmesi’yle yasaklanmıştı.

Nötron bombası yalnızca nükleer güce sahip birkaç ülkenin envanterinde bulunuyor. Bomba, çevredeki oksijen atomlarını iyonize ederek havayı ‘solunamaz’ hale getiriyor.

yurt

Yorumlar