Eymen Şennaa: “Direniş Güçleri Her Aşamada Düşmanı Şaşırtacak”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan'ın Sayda kenti siyasi sorumlusu, işgal rejimi İsrail’in artık inisiyatifi elinde bulundurmadığını, direnişin ise her aşamada ve savaşta düşmanı şaşırtmayı sürdüreceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1273 Tarih: 29 Mayıs 2015 16:03
Eymen Şennaa: “Direniş Güçleri Her Aşamada Düşmanı Şaşırtacak”

Gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hamas’ın Sayda temsilcisi Eymen Şennaa, önümüzdeki günlerin herkese direnişin bu zorlu günlere nasıl hazırlandığını göstereceğini belirterek, bunun Allah için hiç de zor olmadığını söyledi.

Şennaa Gazze’deki son durum hakkında ise şunları söyledi: “Gazze böyle mi ödüllendirilir? Dost ve düşman tarafından ambargoya tabi tutuluyor. Masum çocuk ve kadınlar, hasta ve yaşlılar aç bırakılıyor, ilaçları engelleniyor ve maaşları verilmiyor. Ulusal uzlaşı olsun ki Rafah’ı açalım diyorlar. Alın işte biz yönetimdeki hakkımızdan vazgeçtik ve halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmesi için uzlaşı hükümetinin önünü açtık. Ancak üzülerek belirtelim ki hükümet, çalışmayı bırakanların listesini yaptı, ancak şu anda işin başında olan ve çalışanları almadı. Asıl sorun memurların maaşları ve hükümetin Gazze’deki çalışmalarıdır.”

Lübnan’daki Filistinlilerin durumuna da değinen Hamas yetkilisi, bölgede meydana gelen olayların ister Yemen’de, ister Irak veya Suriye’de olsun, bunların mutlaka Lübnan’a ve buradaki Filistin mülteci kamplarına bir yansımasının olduğuna dikkat çekerek, başından beri Filistinlilerin olup bitenden uzak durmalarını savunduklarını ve bir dereceye kadar da bunu başardıklarını ifade etti.

fiem

Yorumlar