Filistinli Hukukçulardan Boykot Çağrısı

Filistinli hukukçular, işgal rejiminin Filistinli esirlere uyguladığı idari cezanın dayandığı kanunları kaldırması için mahkemelerin boykot edilmesi çağrısında bulundu. Hukukçular, insanlık dışı baskı ve zulme uğrayan Filistinli esirlerin durumunun ciddi bir desteği gerekli kıldığını belirttiler.  

Görüntülenme: 953 Tarih: 29 Mayıs 2015 15:18
Filistinli Hukukçulardan Boykot Çağrısı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği dün Batı Yaka’nın Ramallah şehrinde Siyonist işgal zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin genel durumuyla, cezaevi idaresinin sürdürdüğü hukuksuzlukları masaya yatırdı.

Toplantıya Filistinli aktivistlerin yanında Dünya Çocukları Savunma Hareketi'nden de temsilciler katıldı.

Esirler dosyasını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürmenin gerekliliğini savunan aktivistler, işgal askerleriyle cezaevi idaresinin Filistinli esirlere yaptıkları insanlık dışı işkence ve zulümlerle ilgili çok sayıda belge ve delil olduğunu ifade ettiler.

Basın toplantısında söz alan dernek başkanı İsa Karaki’, başta hasta esirler olmak üzere zindanlarda bulunan bu insanların ciddi hak ihlallerine maruz kaldıklarını, baskılar neticesinde bazılarının şehit olmasından işgal rejiminin sorumlu olacağını söyledi.

Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris ise, idari cezaların arttığı bu süreçte Siyonist rejimin mahkemelerinin boykot edilmesini istedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Esirler arasında kronik hastalıklarla boğuşan hastalar var. Bunlara karşı hak ihlallerinde ciddi bir artış gözleniyor. İşgal güçleri ve cezaevi idaresi sudan bahanelerle esirlere baskı uyguluyor. Baskı ve zulüm uygulamaları sadece esirlerle sınırlı değil. Ailelerine de uzanıyor. Aileler yakınlarını ziyaretten mahrum ediliyor.”

fiem

Yorumlar