Kassam'dan İsrail'e Göz Dağı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Üyesi ve eski İçişleri Bakanı Fethi Hammad, El-Kasam Tugayları'nın sınır boyu yol açtığını ve ilk fırsatta buradan işgalcinin üzerine yürüyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1733 Tarih: 30 Mayıs 2015 00:10
Kassam'dan İsrail'e Göz Dağı

Han Yunus’ta şehit olan El-Kassam Tugayları komutanlarından geçen yılki Yenilmiş Ekin Savaşında şehit olan Ahmed Sehmud’un taziyesi için düzenlenen etkinlikte konuşan Hammad, “Bu yol sınır boyunca uzamakta, 250-300 metre uzunluktaki mesafelerle birbirine bağlanmaktadır” dedi.

El-Kassam Tugayları'nın, mücahitleri ve kendisine ait kepçe ve buldozerlerle yolu açması medyada geniş yankı bulmuş, El-Kassam Tugayları ve Hamas konuyla ilgili merak edilen sorularla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.
 
Hamas lideri Hammad bütün Filistinlilere çağrıda bulunarak direniş sancağı altında ve El-Kassam Tugayları'nın gölgesinde birleşmelerini istedi ve El-Kassam Tugayları’nın büyük özgürlük savaşına hazırlandığını ifade etti.

Etkinlikte Han Yunus’un doğusunda şehit olan Sehmud’un yiğitliğinden ve cihadından bahseden Hammad, ailesinin bölgede yaptığı ribatın kayda değer olduğunu söyledi.  

fiem

Yorumlar