Kuveytli Şairin Gazze Sevgisi

Kuveytli şair ve mühendis Ahmed El-Kenderi, “Kendimi Mescidi Aksa ve Filistin’in hamilerine ve direnen mücahitlere karşı muhabbet besleyen biri olarak görüyorum” sözleriyle tanıtarak, Filistin’e, Filistin halkına, direnişine ve Aksasına olan sevgi ve muhabbetini ifade ediyor. El-Kenderi, aşık olduğu Filistin ve Filistin özgürlüğü için şiirler yazmış, zafer kazanmaları için de dualar yapmıştır.  

Görüntülenme: 1339 Tarih: 30 Mayıs 2015 02:54
Kuveytli Şairin Gazze Sevgisi

Gazze’nin peşpeşe savaşlar yaşaması ve Kudüs’ün ağlaması El-Kenderi’nin direniş şiirleri yazmasına neden olmuştu. Kuveytli şair bunu, “Şiir işgale karşı direnişte, zulmü kaldırmada ve tağutlara karşı savaşta kullanılmayacaksa, başka nerede kullanılsın?” sözleriyle özetliyor.

İşgalcinin geçen sene Gazze’ye karşı başlattığı Yenilmiş Ekin Savaşı'nda “Planladığınız komploları uygulayınız” başlığıyla yazdığı şiirde Gazze halkı için Allah’tan zafer niyaz etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin kendisiyle yaptığı röportajda Kudüs’e de değinen El-Kenderi, “Kudüs Filistin’in atan kalbidir. Bu kalbin ışığı ise Mescidi Aksa’dır. Gazze ise Kudüs’ü, hatta bütün Filistin’i özgürleştirmek için çıkacak orduların akıl ve gücüdür" dedi.

Cihad ve özgürlüğün destekçisi olduğunu belirten şair El-Kenderi, zulmü, despotluğu, zillet ve köleliği kaldırmaya çalışan Hz. Muhammed (s.a.s)’in ümmetinin bir neferi olmaya çalıştığını söyledi. 

Yorumlar