Kassam Tugayları Komutanı'ndan Siyonistlere Mesaj

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından esir Abdullah El-Bergusi, Hamas liderlerine gönderdiği mesajda, "Bizim ahdimiz ve sözümüz üzere sabır ve sebat ettiğimizi bilin. Düşmana acımayın" dedi.  

Görüntülenme: 1485 Tarih: 31 Mayıs 2015 06:48
Kassam Tugayları Komutanı'ndan Siyonistlere Mesaj

Dün akşam (30 Mayıs Cumartesi) Gazze'den yayın yapan Er-Re'y Radyosu'nun esirlerle ilgili programına katılan El-Bergusi, "İşgalci bizi ister şimdi serbest bıraksın, isterse bin yıl sonra serbest bıraksın, hiçbir şey değişmeyecek. Bizim düşüncemiz sabit kalacak" dedi.

"Gölge Emir" olarak da tanınan El-Bergusi, Gazze'nin Arapların ve Müslümanların, Müslüman Kardeşler Cemaati'nin, Hamas Hareketi'nin ve İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın başlarını dik tutmalarını sağladığını belirtti.

Mart 2015'te işgal zindanlarındaki esaret hayatının 13'üncü yılına giren Abdullah El-Bergusi, Filistin davası tarihinde en yüksek mahkumiyet süresine sahip esir olma ünvanını taşıyor.

5 Mart 2003'te kızını götürdüğü Ramallah Devlet Hastanesi önünde işgal güçlerince gözaltına alınan El-Bergusi, 6 ay süren ağır işkencelerin ardından İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi olma ve birçok işgal askeriyle Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinden sorumlu olma ithamıyla 67 kez müebbet hapse mahkum edildi.

fiem

Yorumlar