Kassam Komutanı da Açlık Grevine Başladı

Filistin Yönetimi'ne bağlı Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ramallah'a bağlı Beyt Rima beldesi sakinlerinden 67 kez müebbet hapis mahkumu 42 yaşındaki esir Abdullah El-Bergusi'nin dün açlık grevine başladığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1428 Tarih: 01 Haziran 2015 18:53
Kassam Komutanı da Açlık Grevine Başladı

Esir El-Bergusi'nin açlık grevi kararını Ramon Cezaevi idaresinin kendisini kaldığı koğuştan alarak tek kişilik hücreye nakletmesi üzerine aldığı ifade edildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı İsa Karakıa, yayınladığı bildiride, işgal rejiminin zindanlarında tuttuğu 6500 civarındaki Filistinli esire yönelik baskılarını ve insan haklarına aykırı uygulamalarını kınadı.

Cezaevlerindeki gerginliğin tırmanmasından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Karakıa, Ramon, Eshel ve Nefha cezaevlerinde yaşananların esirlere baskıyı ve direnişlerini kırmayı hedeflediğini, bu gayri insani ve gayri ahlaki uygulamaların bölgenin tamamına istikrarsızlık getireceğini bildirdi.

Bölgede gerginliğin tırmanmasından en çok işgal rejiminin zarar göreceğini ifade eden Karakıa, esirleri işgal yönetiminin insafına bırakmayacaklarını söyledi.

fiem

Yorumlar