Steinmeir Gazze'de

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeir, bu sabah (1 Haziran Pazartesi) beraberindeki heyetle birlikte Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye ulaştı.  

Görüntülenme: 1304 Tarih: 01 Haziran 2015 10:49
Steinmeir Gazze'de

Gazze'de Birleşmiş Milletler yetkilileriyle ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşeceğini bildiren Steinmeir, sosyal ve ekonomik durumu da yerinde inceleyeceğini ifade etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeir'in bugün Gazze'ye yapacağı ziyaretin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Almanya'nın Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka konusunda Avrupa'da ve uluslararası düzeyde hacmine yaraşır bir rol oynamasını ümit ettiklerini ifade etti.

Steinmeir, dün İsrailli ve Filistinli yetkililerle yaptığı görüşme sonrası, Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili endişelerini dile getirdi.

Ramallah'ta Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah'la birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Steinmeir, Gazze Şeridi'nin en kısa sürede yeniden imar edilmesi çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar