Alman Bakan: '' Gazze Barut Fıçısı Gibi.''

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeir, Gazze Şeridi'ni "barut fıçısı"na benzeterek, patlamaya hazır bu barut fıçısının patlamasını engellemek için çalışmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1124 Tarih: 01 Haziran 2015 02:00
Alman Bakan: '' Gazze Barut Fıçısı Gibi.''

Bu sabah (1 Haziran Pazartesi) Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye ulaşan Steinmeir, Gazze Limanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'ndeki durumu "çok zor" olarak niteledi.

"Gazze'de durum çok zor ve bunun böyle devam etmesi mümkün değil. Gazze barut fıçısı. Patlamasına izin verilmemeli" diyen Steinmeir, Filistinli ve İsrailli yetkililerle birlikte Gazze Şeridi'ndeki durumun iyileştirilmesi ve yeni bir savaş çıkmasının engellenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Almanya'nın uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere yardımlarını sürdürdüğünü ve İsrail'in açtığı son savaşta yıkılan yerlerin yeniden imarına katkıda bulunacağını belirten Steinmeir, yıkımı yerinde gördüğünü, evlerini ve işlerini kaybeden insanlarla görüştüğünü ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı, Gazze Şeridi'nin tüm kapılarının açılması ve ekonominin düzelmesi için içeride ve dışarıda yatırımlara başlanması çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar