Gazze'ye Özgürlük Filosu İspanya'da Basın Açıklaması Düzenledi

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun İspanya'daki temsilcileri, Gazze'ye uygulanan ablukanın bir an önce kalkması için uluslararası topluma çağrı yaptı.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 01 Haziran 2015 09:00
Gazze'ye Özgürlük Filosu İspanya'da Basın Açıklaması Düzenledi

Gazze'deki İsrail ablukasını kırmak amacıyla İsveç'ten yola çıkan "3. Özgürlük Filosu"na bağlı "Marianne" adlı geminin 30 Mayıs'ta İspanya'nın kuzeyindeki Galisya bölgesine gelmesi ve Mavi Marmara saldırısının 5. yıl dönümü olması dolayısıyla Madrid'de düzenlenen basın toplantısında yapılan konuşmalarda, "Gazze'nin yaşadığı insanlık dışı durumun daha fazla devam edemeyeceği" vurgulandı. 

"Rumbo a Gaza" (Gazze'ye doğru) adlı İspanya'daki sivil toplum girişimi yetkilileri, Akdeniz'de iki geminin daha yardım malzemesi taşıyan "Marianne" ile birleşeceğini, Gazze'ye gidecek "3. Özgürlük Filosu"nda dört İspanyol kadın bulunacağını duyurdu.

"Rumbo a Gaza" girişiminin sözcüsü Teresa Aranguen, "Gazze'ye uygulanan abluka ve uluslararası medyanın Gazze'yi görmezden gelmesi sürdüğü müddetçe Özgürlük Filosu devam edecektir" dedi. 

Aranguen, "Gazze dramının sorumlusu aynı zamanda Avrupalılar olarak bizleriz" diye konuştu.

3. Özgürlük Filosu ile Gazze'ye seyahat edecek grupta bulunan rahibe Teresa Forcades de İsrail'i "yaptığı saldırılarla Filistin'i silah laboratuvarı olarak kullanmakla" suçladı. 

Hem teolog hem doktor olan Forcades, "İsrail'in yasaklı olmasına rağmen fosfor bombası kullandığının bilinmesi bile ne kadar insanlık dışı bir durum ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. İsrail silahlarını Filistin'de insanlar üzerinde deniyor" dedi. 

İspanya'nın önemli sanatçılarından olan Pepe Viyuela da kendisinin de üyesi olduğu "İsyankar Palyaçolar" adlı grubun Özgürlük Filosu girişimine koşulsuz destek verdiğini belirterek, haziran içinde Madrid ve Barcelona kentlerinde dayanışma gösterileri düzenleyip, bunun gelirini Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağışlayacaklarını bildirdi.

10 Mayıs'ta İsveç'in Göteborg limanından yola çıktından sonra 30 Mayıs'ta İspanya'nın kuzeyindeki Galisya bölgesinin Bueu limanına gelen "Marianne" adlı geminin bu akşam Portekiz'in başkenti Lizbon'a doğru hareket edeceği belirtildi. 

Marianne'in 7 Haziran'da İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Motril limanına ulaşması ve mürettebatın iki gün dinlenmesinin ardından İtalya'ya doğru yol alması planlanıyor. 

 

 

Kaynak : AA

 

Yorumlar