Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 3 Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerine yönelik baskılarını ve operasyonlarını sürdürerek, 3 kişiyi gözaltına aldı ve 3 kişiyi de ifade vermeye çağırdı.  

Görüntülenme: 1112 Tarih: 02 Haziran 2015 12:54
Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 3 Kişiyi Gözaltına Aldı

Hamas Hareketi Batı Yaka Teşkilatı bugün (2 Haziran Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Koruyucu Güvenlik biriminin Ramallah'ta Birzeit Üniversitesi öğrencisi Ethem Ebu Argub'u ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldığı belirtildi.

El-Halil'de ise Genel İstihbarat birimi eski esirlerden Muhammed Es-Selayime'yi kent merkezindeki işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Aynı birimin eski esirlerden Semir Bahis'i de işgal zindanlarından serbest bırakıldıktan 4 gün sonra ifade vermeye çağırdığı bildirildi.

Beytlahim vilayetinde de Batı Yaka güvenlik birimleri eski esirlerden ve Zatera beldesi sakinlerinden Muhammed Es-Sahuri'yi gözaltına aldı.

Cenin'de Koruyucu Güvenlik birimi Hamas liderlerinden Abdülcebbar Muhammed Cerrar'ı ifade vermeye çağırırken, Tulkerem vilayetinde de Genel İstihbarat birimi Abdullah Rasras'ı ifade vermeye çağırdı.

FİEM

Yorumlar