Kalendiya Kontrol Noktası Filistinlilerin Her Gün Çektiği Sıkıntıyı Özetliyor

Filistinli Heniyye El-Cuabi isimli kadın, Ramallah ile Kudüs kenti arasındaki Kalendiya kontrol noktasından torunuyla birlikte geçmek isterken işgal güçleri tarafından durduruldu ve tam üç saat kontrol noktasında beklemek zorunda kaldı. 

Görüntülenme: 917 Tarih: 03 Haziran 2015 08:15
Kalendiya Kontrol Noktası Filistinlilerin Her Gün Çektiği Sıkıntıyı Özetliyor

57 yaşındaki kadının yaşadığı bu olay, her gün Kudüs'e gidip gelmek için bu kontrol noktasından geçmek zorunda kalan Filistinlilerin çektikleri sıkıntıları özetliyor.

Kudüs'te yaşayan El-Cuabi, yanına 7 yaşındaki torununu da alarak Ramallah kentinde yaşayan kızını ziyaret için yola çıktığını ve dönüşte kontrol noktasında durdurulduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin 7 yaşındaki torununu yanında resmi belgeler olmadığı gerekçesiyle Kudüs'e sokmak istemediklerini kaydeden El-Cuabi, torununun anne ve babasının Kudüs dışında olduğunu, onların dönüp çocuğun resmi belgelerini getirmelerini beklediğini ifade etti.

Nablus kenti sakinlerinden 25 yaşındaki Hamza Tiryagi ise Kudüs'te yaşayan nişanlısıyla Ramallah'ta buluştuktan sonra kontrol noktasında nişanlısına veda etmek zorunda kaldı.

Tiryagi, "Kudüs'e girmeme izin verilmiyor. Nişanlımı ziyaret edemiyorum. Bu nedenle ya Ramallah'ta buluşuyoruz veya Nablus'a beni ziyarete geliyor" dedi.

FİEM

Yorumlar