İşgal Güçleri Gazze Şeridi Açıklarında Filistinli 5 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (3 Haziran Çarşamba) Gazze Şeridi sahilleri açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçılardan beşini gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1164 Tarih: 03 Haziran 2015 11:49
İşgal Güçleri Gazze Şeridi Açıklarında Filistinli 5 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, işgal güçlerinin bu sabah Filistinli beş balıkçıyı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesi sahilleri açıklarında avlanırlarken gözaltına aldığını bildirdi.

Gözaltına alınan balıkçıların kimlikleri hakkında ise herhangi bir bilgi vermeyen Ayyaş, işgal güçlerinin gözaltına aldığı Filistinli balıkçıların avlanma izni verilen altı millik mesafeyi geçtiklerini ileri sürdüğünü belirtti.

İşgal güçleri Pazartesi günü de Gazze Şeridi'nden altı balıkçıyı avlandıkları sırada gözaltına almış ve birkaç saat gözaltında tuttuktan sonra serbest bırakmıştı.

İşgal güçleri, işgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı sona erdiren ve işgal rejimiyle Filistinli gruplar arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını yürürlüğe girdiği tarihten bu yana sürekli ihlal ederek Gazzeli balıkçıları ve sınır bölgesinde arazileri bulunan çiftçileri taciz etmeyi sürdürüyor.

Ateşkesin yürürlüğe girdiği 26 Ağustos 2014'ten bu yana 40 balıkçıyı gözaltına alan işgal güçleri, direniş güçlerine yardım taşımakla suçladığı 3 balıkçıyı gözaltında tutmaya devam ediyor.

Yorumlar