İsrail'den Gazze’ye hava saldırısı: Hedefte Hamas ve İslamî Cihad kampları var

İsrail bu gece Gazze’de direnişin kontrolündeki bazı bölgelere saldırdı, ancak yaralanan olmadı. 

Görüntülenme: 1171 Tarih: 04 Haziran 2015 07:34
İsrail'den Gazze’ye hava saldırısı: Hedefte Hamas ve İslamî Cihad kampları var

İsrail bu gece Gazze’de direnişin kontrolündeki bazı bölgelere saldırdı, ancak yaralanan olmadı.

Görgü tanıklarının Paltoday’a verdikleri bilgiye göre, F-16 cinsi savaş uçaklarından Gazze’nin kuzeybatısında kalan Makusi’de Hamas Hareketi’nin askeri kanadı olan İzzettin El-Kassam Tugaylarının kontrolünde olan El-Hayale bölgesine en az bir adet füze fırlatıldı.

Yine Gazze’nin orta bölgelerinde bulunan ve Kassam Tugaylarının kontrol ettiği Ebu Cerad bölgesine de iki adet füze fırlatıldı. Yaralanan olmasa da büyük hasara yol açtı.

Üçüncü saldırı ise iki füze ile İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri tarafından eğitim bölgesi olarak kullanılan bir mekâna isabet etti.

Paltoday muhabirinin ifadesine göre, İsrail uçakları Gazze’ye yakın mesafelerde uçuş yapmaya devam ediyor. Herkes saldırıların daha da artmasından endişeleniyor.

İsrail’in bu saldırısı Gazze tarafından İsrail’deki yerleşim birimlerine 3 adet füze atılmasının ardından gerçekleşti. Gazze tarafından füze atanların Hamas Hareketi’yle çekişme halinde olan Selefi gruplar olduğuna inanılıyor. Özellikle de birkaç gün önce Selefilere mensup bir gencin tutuklanmayı reddederek güvenlik güçlerine teslim olmaması üzerine Selefi gencin vurulması hadisesi bu konudaki düşünceleri daha da güçlendiriyor.

Dün akşam İsrail basınında yer alan haberde Gazze’den İsrail’e doğru 3 füze fırlatıldığı ifade edildi, İsrail polisi de bunu doğruladı. İsrail Tarım Bakanı ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “Güçlü bir karşılık verilmesi gerekiyor”  dedi.

İsrail İçişleri tarafından yapılan açıklamada Gazze’nin yakınlarındaki yerleşim birimlerinde oturanların sirenleri duyar duymaz sığınaklara inmeleri ve 10 dakika geçmeden kesinlikle çıkmamaları yönünde uyarı yapıldı.

 
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar