İşgal Güçleri Dün Akşam Kudüs'te Üç Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün akşam (3 Haziran Çarşamba) işgal altındaki Kudüs kentinin Babu'l-Amud bölgesinde Yahudileştirme festivaline misilleme olarak düzenlenen etkinliği basarak en az üç Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1613 Tarih: 04 Haziran 2015 05:32
İşgal Güçleri Dün Akşam Kudüs'te Üç Filistinliyi Gözaltına Aldı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Kudüslülerin işgal belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yahudileştirme festivaline karşılık organize ettiği "Kudüs Bizim" adlı etkinliği bastı.

Kaynaklar, işgal askerlerinin Babu'l-Amud bölgesinde Filistinlilerin üzerine çok sayıda ses bombası attığını, bölgede toplananları dağıtmak için kadınlara, çocuklara ve gençlere saldırarak darp ettiğini söyledi.

İşgal güçlerinin etkinliği dağıtma girişimi sırasında en az üç Filistinliyi gözaltına aldığı ve gözaltına alınanlar arasında Fetih Hareketi Gençlik Kolları Kudüs Şubesi Başkanı Ahmed El-Ğul ile aktivist Samir Ebu Iyşe'nin de olduğu öğrenildi.

Etkinliğe katılan Filistinlilerin işgal güçlerinin saldırısından önce Babu'l-Amud surlarına Filistin bayrakları astığı ve işgal rejimi aleyhinde sloganlar attığı bildirildi.

FİEM

Yorumlar