İşgal Güçleri Gazze Şeridi Açıklarında Filistinli 5 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (4 Haziran Perşembe) aynı aileden beş balıkçıyı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında avlanırlarken gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1206 Tarih: 04 Haziran 2015 11:57
İşgal Güçleri Gazze Şeridi Açıklarında Filistinli 5 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin balıkçıları günlük olarak taciz ettiğini ve bu sabah da beş balıkçıyı gözaltına altına aldığını söyledi.

Gözaltına alınan balıkçıların 39 yaşındaki Fahd Ziyad Bekir, 19 yaşındaki oğlu Naim, 20 yaşındaki oğlu Ziyad, 20 yaşındaki Velid Muhsin Bekir ve 16 yaşındaki kardeşi Imaduddin olduğunu ve balıkçıların hepsinin Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı'nda yaşadıkları ifade eden Ayyaş, uluslararası topluma seslenerek Filistinli balıkçıların işgal güçlerinin saldırılarına karşı korunmalarını istedi.

Ayyaş, işgal güçlerine baskı yapılarak uluslararası anlaşmalara uymasının sağlanması ve Filistinli balıkçıların 20 deniz mili mesafeye kadar avlanmalarına izin verilmesi çağrısında bulundu.

İşgal güçleri geçen yaz işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı sona erdiren ateşkes anlaşmasını yürürlüğe girdiği günden bu yana sürekli olarak ihlal ediyor.

Yorumlar