Halil El-Hayye: "İşgalcileri Yenmek İçin Tünel Kazmaya Devam Edeceğiz"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye bugün (5 Haziran Cuma) yaptığı açıklamada, işgale karşı cihat ve direniş konusunda hazırlıkları sürdüreceklerini ve siyonist işgale karşı direnişte kullanılacak daha fazla tünel kazacaklarını söyledi. El-Hayye, direniş amacıyla kazılan tünellerin İzzettin Kassam Tugayları'nın siyonist işgal karşısındaki en güçlü silahlarından biri olduğunu ve Gazze'ye yönelik son saldırısında onu boyun eğmeye zorlayan silahın da bu olduğunu iddia etti.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 06 Haziran 2015 23:46
Halil El-Hayye:

Direniş amacıyla kazılan tünellerden birinin dün gece çökmesi sebebiyle meydana gelen kazada şehit olan Isam El-Kettani'nin Büyük El-Umeri Camisi'nde cenaze töreninin düzenlenmesi öncesinde bir açıklama yapan Halil El-Hayye şunları söyledi:

"Kassam Tugayları'nın askerleri daha fazla tünel kazabilmek için gece gündüz çalışmaya devam edecektir. Bu silah işgalciyi boyun eğmeye zorlayan silah olmuştur. İşgalcinin ablukası bizim sadece direnişimizi ve kararlılığımızı artıracaktır."

Gazze'nin Şucaiyye mahallesinin ahalisinden ve Hamas'ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları mensuplarından olan Isam El-Kettani dün gece bir tünelin çökmesi sebebiyle meydana gelen kazada şehit olmuştu.

İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik herhangi bir yeni saldırı karşısında yürütülecek savunmada kullanılacak tünellerin kazılması çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İşgal güçlerinin 2014 yazı saldırılarında Gazze içine doğru ilerlemelerini engelleyen ve kendilerine ağır kayıplar verdiren bu tüneller savunma sistemlerinde çok farklı amaçlar için değerlendiriliyor. İçlerine füzeler ve işgalcilerin geçişi esnasında patlatılan bombalar yerleştiriliyor. Mücahitlerin yerden operasyon yapmalarında kullanılıyor. Ateşkesin devam ettiği dönemlerde de askerî eğitim çalışmalarında kullanılıyor.

Yorumlar