İşgal Güçlerinden Gazzeli Balıkçılara ve Çiftçilere Saldırı

Geçen yıl Gazze’ye karşı başlatılan insanlık dışı savaşın ardından sağlanan ateşkesi ihlal etmeyi sürdüren işgal güçleri bugün sabah saatlerinde balıkçılara ve Gazze sınırındaki çiftçilere otomatik silahlarla saldırdı.  

Görüntülenme: 1129 Tarih: 06 Haziran 2015 17:26
İşgal Güçlerinden Gazzeli Balıkçılara ve Çiftçilere Saldırı

Filistinli kaynakların belirttiğine göre, Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal askerleri sınıra yakın tarlalarda çalışan çiftçilerle sınıra yakın evlere otomatik silahlarla saldırdı. Yoğun bir şekilde ve gelişigüzel açılan ateşte can kaybının olmadığı belirtildi.

Kaynaklar devamla, yoğun ateş eşliğinde helikopterlerin de havalandığını ve askeri araçların sınır boyu devriye gezdiğini ifade etti.
 
Diğer taraftan Filistinli balıkçıların denize açılmalarını engelleyen işgal güçleri bu sabah yine Gazze açıklarında balıkçılara saldırdı. Saldırıya uğrayan balıkçılar bugün balık tutmadan geri dönmek zorunda kaldı.
 
Geçen yaz sağlanan ateşkese rağmen özellikle denizde ve sınır bölgesinde ateşkesi ihlal eden işgal güçlerinin son günlerde saldırılarını yoğunlaştırması üzerine birkaç balıkçı yaralandı ve bazıları da gözaltına alındı.

Yorumlar