Bahr: “Mısır Mahkemesinin Hamas Kararı Tarihi İlişkileri Düzeltmedir”

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin Hamas ile ilgili daha önce verdiği kararı düzeltmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1012 Tarih: 06 Haziran 2015 02:09
Bahr: “Mısır Mahkemesinin Hamas Kararı Tarihi İlişkileri Düzeltmedir”

Mısır mahkemesinin daha önce Hamas hareketini terör örgütü ilan etme kararını bozması üzerine bugün açıklama yapan Bahr, “Mahkemenin aldığı karar, daha önce Hamas ve onun askeri kanadıyla ilgili olarak verdiği yanlış kararı düzeltme, bazılarının bölgede Siyonistlerin hizmetine sokmaya çalıştığı Mısır-Filistin tarihi ilişkilerinin de düzeltilmesi anlamına geliyor” dedi.
 
Bahr devamla, bu kararın sürekli Filistin halkıyla ve bu halkın işgalciye karşı direnişinin yanında duran Mısır halkının bakışaçısıyla da uyuştuğunu söyledi.

Kararın çok önemli olduğunu, ardından yeni adımların atılması gerektiğini hatırlatan Bahr, bundan sonra Mısır’ın uzlaşı, esirler ve Filistin’in diğer sorunlarıyla ilgili öncü rolünü üstlenmesi gerektiğini savundu.

Mısır’a çağrıda bulunan Bahr, büyük sıkıntılar çeken Gazze halkının sıkıntılarını azaltmak ve Rafah sınır kapısını açmak için ciddi adımlar atmasını talep ettiklerini ifade etti.

Yorumlar