Hamdan: "Hamas-Mısır İlişkilerinin Düzeleceği Yönünde Olumlu İşaretler Aldık"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Üsame Hamdan, Mısır'la ilişkilerin iyileşmesi yönünde olumlu işaretler aldıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 897 Tarih: 07 Haziran 2015 16:24
Hamdan:

 

 Hamdan, dün akşam (6 Haziran Cumartesi) El-Aksa televizyonunda yaptığı açıklamada, hareketin son günlerde üst düzey bir Mısırlı yetkiliyle görüştüğünü söyledi fakat yetkilinin kimliği hakkında bilgi vermedi.

Tarafların aralarındaki ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiği noktasında görüş birliğine sahip olduklarına dikkat çeken Hamdan, Mısır mahkemesinin Hamas Hareketi'ni terör örgütü kabul eden kararından geri dönmesini de doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelendirdi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün, daha önce Hamas'ın "terör örgütü" olduğu yönünde verdiği kararı bozmuş ve davaya bakma yetkisi olmadığına karar vermişti.

Hamdan, kararın Hamas'a yönelik yeni bir yaklaşımın ve Filistin'le ilgili birçok sorunun çözüleceği yeni bir dönemin başlangıcı olmasını ümit ettiklerini belirtti.

Sadece Mısır ve Hamas arasındaki ilişkileri kastetmediklerini ifade eden Hamdan, bilakis Mısır'ın Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılmasında rol oynamasını arzu ettiklerini söyledi.

İşgal rejimiyle Filistinli gruplar arasında yapılan ateşkes görülmelerine arabuluculuk eden Mısır, Filistin'in iç uzlaşı görüşmelerine de ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar