FHKC Genel Sekreteri Saadat, Açlık Grevi Eylemi Başlatma Tehdidinde Bulundu

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat, işgal yönetiminin 18 Haziran'da ailesinin ziyaretine konulan yasağın süresini uzatması halinde açlık grevi eylemine başlayacağını açıkladı.  

Görüntülenme: 861 Tarih: 07 Haziran 2015 07:29
FHKC Genel Sekreteri Saadat, Açlık Grevi Eylemi Başlatma Tehdidinde Bulundu

İşgal cezaevi yönetiminin yasak kararının arkasında iç istihbarat teşkilatı "Şabak"ın olduğu bahanesini ileri sürmesi karşısında böyle bir karara vardığını kaydeden Saadat, kendisi için işgal rejimi cezaevi idaresiyle iç istihbarat teşkilatı "Şabak" arasında hiçbir fark olmadığını söyledi.

Esir Kulübü avukatlarından Cevad Bulas bu sabah (7 Haziran Pazar) esir Ahmed Saadat'ı işgal rejimine ait Calbu' Cezaevi'nde ziyaret etti.

Avukat Bulas'a konuşan Saadat, işgal zindanlarında tutulan yüzlerce Filistinli esirin ailelerinin ziyaretlerinden mahrum edildiklerini belirterek, ziyaretten mahrum bırakmanın işgal hükümetinin talebi doğrultusunda cezaevleri idareleri tarafından topluca cezalandırma metodu olarak uygulandığını söyledi.

Saadat, açlık grevi eyleminin işgal yönetiminin bu politikasına ışık tutacağını ve esirleri ailelerinin ziyaretlerinden mahrum bırakma politikasına bir son verilmesi çağrısında bulunacağını ifade etti.

FİEM

Yorumlar