Ebu Merzuk, Mısır'ı Filistin Dosyasındaki Rolünü Yeniden Oynamaya Çağırdı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin dosyasında Mısır'ın eski rolünü yeniden kazanmasını ve Hamas ile Mısır arasında yeni bir sayfa açılmasını ümit ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1153 Tarih: 07 Haziran 2015 14:28
Ebu Merzuk, Mısır'ı Filistin Dosyasındaki Rolünü Yeniden Oynamaya Çağırdı

 

 Mısır mahkemesinin Hamas Hareketi'ni terör örgütü kabul eden kararından vazgeçmesini sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında değerlendiren Ebu Merzuk, "Mısır'ın Filistin dosyası konusundaki ve özellikle de uzlaşı konusunda ve savaş sırasında başlayıp daha sonra kesilen dolaylı müzakerelerdeki rolünü yeniden oynamasını ümit ediyoruz" dedi.

Hamas Hareketi'nin milli kurtuluş hareketi olduğunu ve Filistin halkının çıkarlarına bağlı olduğunu ifade eden Ebu Merzuk, Hamas'ın direniş faaliyetlerinin Filistin sınırları dışına çıkmadığını söyledi.

Hamas Hareketi'nin Kahire'yle ilişkilerini düzeltmek için tüm gücüyle gayret sarf ettiğini fakat medyanın ve yargının buna engel olduğunu kaydeden Ebu Merzuk, Mısır mahkemesinin Hamas'ı terör örgütü kabul eden kararından dönmesiyle yeni bir sayfa açılmasını ümit ettiklerini bildirdi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün (6 Haziran Cumartesi) aldığı kararla Hamas'ı terör örgütü ilan eden önceki kararını iptal etmiş ve davaya bakma yetkisi olmadığını açıklamıştı.

Yorumlar