Er-Reşak: "Yafa Kentinde Kurulacak Yerleşke Etnik Temizlik"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal altındaki Yafa kentinin En-Nuzhe Mahallesi'nde Filistinlilere ait evlerin enkazı üzerinde kurulacak Yahudi yerleşkesinin etnik temizlik olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1093 Tarih: 07 Haziran 2015 23:46
Er-Reşak:

Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (7 Haziran Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yafa'daki ve tüm Filistin topraklarındaki tehcir ve Yahudileştirme politikalarıyla mücadelenin toprakları koruyacak, hakları ve sabiteleri savunacak ortak bir strateji gerektirdiğini ifade etti.

Yafa kentinin 1948'de işgal edilmesinden bu yana kentte yürütülen Yahudileştirme çalışmalarının arkasının kesilmediğini ve işgalcilerin terörlerini sürdürdüğünü kaydeden Er-Reşak, ne kadar geç olursa olsun sonuçta Filistin halkının direnişinin kazanacağını bildirdi.

İşgal rejimindeki "İsrail Arazileri Dairesi" ve Yafa kentinin bağlı bulunduğu Kudüs'teki işgal belediyesine ait "Planlama ve İnşaat Komitesi", Yafa'nın En-Nuzhe Mahallesi'nde Filistinlilere ait evlerin enkazı üzerinde büyük bir Yahudi yerleşkesi projesini onayladı.

Yorumlar