Gazze Şeridi'nin İmarını Siyonist Rejim Engelliyor

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Müfid El-Hasayine, işgal rejiminin kapıları kapatarak ve inşaat malzemesi girişine izin vermeyerek Gazze Şeridi'nin yeniden imarını aksatmasına karşı uluslararası toplumu göreve çağırdı.  

Görüntülenme: 1164 Tarih: 08 Haziran 2015 09:54
Gazze Şeridi'nin İmarını Siyonist Rejim Engelliyor

El-Hasayine, Filistin İskan Konseyi'nin bugün (8 Haziran Pazartesi) Gazze kentinde düzenlediği yeniden imar konulu panelde yaptığı konuşmada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yeniden imar için hazır olduğunu, birçok vatandaşın yıkılan evleri yeniden yapmak için plan ve projelerini hazırladığını fakat işgal rejiminin kapıları kapattığını ve yeniden imarı engellediğini söyledi.

Binlerce ailenin evsiz bırakılmasının ve barakalarda yaşamak zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden El-Hasayine, sekiz yılı aşkın bir süredir abluka altında yaşayan Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için milyar dolarlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak hasar tespitinin yüzde 90'ını tamamladıklarını ifade eden El-Hasayine, evleri tamamen yıkılan ailelerden bininin isimlerini Katar Yeniden İmar Komitesi'ne ve bin beş yüzünü de Kuveyt'e gönderdiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar