Ebu Hudayr'ın Katili Yardımcısına: "İyi Öldür, Çünkü O Dokuz Canlı"

Geçen yıl Temmuz ayında Yahudi yerleşimciler tarafından vahşice şehit edilen Kudüslü genç Muhammed Ebu Hudayr'ın öldürülmesiyle ilgili davanın 17'inci duruşması yapılırken, mahkeme önünde toplanan onlarca kişi de şehidin ailesine destek içeren pankartlar açtı.  

Görüntülenme: 1694 Tarih: 09 Haziran 2015 22:31
Ebu Hudayr'ın Katili Yardımcısına:

Kudüs'teki mahkemede dün (8 Haziran Pazartesi) yapılan duruşmada şehit Ebu Hudayr'ın kaçırılıp öldürülmesi olayına karışan üç Yahudinin cinayeti nasıl işlediklerini anlattıkları video kaydı izlendi.

Mahkemede izlenen video kaydında, cinayetin baş suçlusu Yosef Ben David'in yardımcısına "İyi öldür, çünkü o dokuz canlı" dediği görüldü.

Yosef Ben David'in duruşma boyunca sessiz kaldığı ve daha önceki duruşmalarda da yaptığı gibi tek kelime dahi etmediği ifade edildi.

Cinayete karışanlardan yaşı küçük olan Yahudi yerleşimci, Yosef Ben David'in kendisine baba gibi davrandığını ve bu nedenle onun emirlerini yerine getirdiğini ve cinayete ortak olduğunu, cinayeti El-Halil'de üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılıp öldürülmesinin intikamını almak amacıyla işlediklerini söyledi.

Üç Yahudi yerleşimci, 2 Temmuz 2014'te Kudüs kenti sakinlerinden Muhammed Ebu Hudayr isimli genci kaçırarak işkence etmiş ve Filistinli genci yakarak şehit etmişti.

Yorumlar