Ofer Cezaevi'nde Siyonistlerden Koğuşlara Baskın

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal güçlerine bağlı özel kuvvetler ile cezaevi polisinin dün akşam Ramallah yakınlarındaki Ofer Cezaevi'nin 11 nolu bölümüne baskın düzenleyerek arama yaptığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1180 Tarih: 10 Haziran 2015 14:50
Ofer Cezaevi'nde Siyonistlerden  Koğuşlara Baskın

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, bugün (10 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, 30 civarında cezaevi polisiyle özel kuvvetlerin dün akşam 120 esirin kaldığı 12 koğuşa baskın düzenlediği, esirlerin çamaşırhanede toplandığı ve koğuşlarda yapılan aramanın iki saat sürdüğü ifade edildi.

Merkezin basın sözcüsü Riyad El-Eşkar, Ofer Cezaevi'nde koşulların çok kötü olduğunu ve cezaevi idaresinin esirlere yönelik baskılarını sürdürdüğünü, cezaevindeki hayatın her alanını etkileyen cezalar uyguladığını bildirdi.

Ofer Cezaevi'nde tutulan Filistinli esirler, son dönemde cezaevi idaresinin cezaevinin her köşesine yerleştirdiği sinyal kesici cihazların verdiği rahatsızlıktan şikayet ediyordu.

El-Eşkar, işgal güçlerinin Ramallah yakınlarındaki Ofer Cezaevi'nde gizlice sokulmuş çok sayıda cep telefonu bulunduğu düşüncesinde olduğunu ve bu nedenle esirlerin kaldıkları koğuşlara sık sık baskın düzenlediğini söyledi.

fiem

Yorumlar