Boykot Hareketi Siyonistleri Panikletti

Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, işgal rejimini boykot etme, yaptırımlar koyma ve yatırımları çekme yoluyla Filistin halkıyla dayanışma hareketinin genişletilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 994 Tarih: 10 Haziran 2015 21:01
Boykot Hareketi Siyonistleri Panikletti

Mustafa El-Bergusi, bugün (10 Haziran Çarşamba) Oxford Üniversitesi'ndeki buluşma sırasında yaptığı açıklamada, boykotun işgalciye ve ırkçı ayrımcılık rejimine yönelik olduğunu söyledi.

Boykotun Güney Afrika'da olduğu gibi halkların özgürlük mücadelelerinde barışçıl ve insani direnişlerinin en seçkini olduğunu ifade eden El-Bergusi, İsrail'deki Siyonist partilerin histeriye kapılmışçasına propaganda yaptıklarını ve bunun da boykot hareketinin etkili olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Geçmiş yıllar boyunca denenen ve başarısız olan yollara bel bağlamak yerine boykot hareketi ile barışçıl direnişin birlikte güç dengesini değiştirebilecek milli bir strateji olduğunu kaydeden El-Bergusi, Filistin davasının dünyadaki birinci insani dava olduğunu bildirdi.

Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri, Filistin halkının çektiği sıkıntılar ve yaşam mücadelesi ile Filistin sivil toplumunun direnişteki rolü hakkında bilgi verdi.

Buluşmaya, Filistin'le dayanışma için işgal rejimini boykot hareketine destek veren akademisyenler katıldı.

fiem

Yorumlar