Filistinli Şehidi Binler Toprağa Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi şehit İzzeddin Velid Beni Ğurra, bugün (10 Haziran Çarşamba) binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreniyle Cenin Kampı'nda toprağa verildi.  

Görüntülenme: 910 Tarih: 10 Haziran 2015 01:01
Filistinli Şehidi Binler Toprağa Verdi

Cenaze törenine katılan binlerce kişi, Cenin Devlet Hastanesi'nin önünden yola çıkarak caddeleri dolaştı ve İzzeddin El-Kassam Tugayları, direniş ve milli birlik lehine sloganlar attı. 20 yaşındaki şehit genç Cenin Kampı'ndaki Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit İzzeddin Velid Beni Ğurra'nın babası cenaze töreninde yaptığı konuşmada, oğlunun işgal güçlerince yargısız infaz edilmesini kınayarak, Filistin halkından işgalcilere karşı birlik olmasını istedi.

Eski bakanlardan Vasfi Kubha ise Hamas Hareketi adına yaptığı konuşmada, Filistinli gencin şehit edilmesiyle işgal güçlerinin cinayetlerine bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Şehit İzzeddin Velid Beni Ğurra'nın şehit Hamza Ebu'l-Heyca'nın arkadaşı olduğunu hatırlatan Kubha, Filistinli gencin Allah'tan şehit olmayı samimi bir şekilde istediğini ve bu isteğinin kabul edildiğini ifade etti.

İzzeddin Velid Beni Ğurra, bu sabah erken saatlerde Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen işgal güçleri tarafından sabah namazı çıkışında şehit edilmişti.

fiem

Yorumlar