Cenin'de Çatışma

Cenin kentinin batısındaki Kefirit beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında dün akşam başlayan ve gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sırasında birçok Filistinlinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ve bir çocuğun da boğulma tehlikesi atlattığı bildirildi.  

Görüntülenme: 769 Tarih: 11 Haziran 2015 03:15
Cenin'de Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri onlarca askeri araçla beldeye baskın düzenleyerek belde halkına yönelik kışkırtıcı davranışlarda bulunmaya başladı.

İşgal güçlerinin kışkırtıcı davranışları ve belde sakinlerini cadde ve sokaklarda sorguya çekmesi üzerine belde sakini gençlerin işgal askerlerine taşlarla ve boş şişelerle saldırdığı, beldenin caddelerinde ve sokaklarında işgal güçleriyle gençler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını ve birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini, bu arada silah seslerinin de duyulduğunu söyledi.

Görgü tanıkları ise işgal güçlerinin beldenin girişini saatlerce kapattığını ve Kerem İğbariyye isimli çocuğun çok miktarda gaz teneffüs etmesi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar