Hamas'tan Uluslararası Topluma Mescid-i Aksa Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'yı savunmak için yeni bir girişim başlatılmasını ve Siyonistlerin tehlikeli projesiyle mücadele etmek üzere herkesin bu girişime katılması için tüm güçlerin ve alimlerin seferber olmasını istedi.  

Görüntülenme: 1369 Tarih: 11 Haziran 2015 08:55
Hamas'tan Uluslararası Topluma Mescid-i Aksa Çağrısı

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (11 Haziran Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride işgalcilerin Kudüs'teki ve Mescid-i Aksa'daki ihlalleri karşısında Filistin Yönetimi'nin, uluslararası toplumun, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ve Arap Birliği'nin sessiz kalması kınandı.

İşgal rejiminin Kudüs'te ihlallerini sürdürdüğünü belirten Burhum, Filistinlilerin göçe zorlandığını, evlerinin yıkıldığını ve topraklarına el konulduğunu, yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa edildiğini ve Filistinlilerin mülklerine saldırılar düzenlendiğini söyledi.

İşgalcilerin 1948'den bu yana Filistin'de gerçekleştirdiği en büyük etnik temizliğin yaşanmakta olduğunu ifade eden Burhum, bütün bunlar olurken dünyanın sessiz kalmasının işgalcileri yüreklendirdiğini bildirdi.

Burhum; Batı Yaka'da, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden mevcut denklemi değiştirmeye çalışmalarını ve Siyonistlerin projesine her türlü yolla direnmelerini istedi.

fiem

Yorumlar