Hamas: "UNRWA'nın Kararları Ateşe Benzin Döküyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın 1949'da kuruluşuna temel teşkil eden 302 nolu BM kararına aykırı olarak Filistinli mülteciler topraklarına dönmeden yardımlarını kısıtlama yönüne gittiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1204 Tarih: 11 Haziran 2015 05:15
Hamas:

 

 

 

 

 

 

UNRWA'nın kararlarının ateşe benzin dökmek anlamına geldiğini ifade eden Hamas Hareketi, bugün (11 Haziran Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, örgütün kısıtlamalarının sonunda daha önce görülmemiş bir karar alarak kendisine verilen yetkileri aştığını söyledi.

Örgütün Gazze Şeridi, Batı Yaka, Ürdün, Suriye ve Lübnan'daki  mültecileri çalıştırma faaliyetlerini durdurma kararı aldığına dikkat çeken Hamas Hareketi, UNRWA'dan iş verme faaliyetlerini durdurma kararını gözden geçirmesini istedi.

UNRWA'yı bağışta bulunan ülkelerin sözlerini yerine getirmemeleri nedeniyle oluşan bütçe açığının kapatılmasını BM'den talep etmeye çağıran Hamas Hareketi, Filistinli gruplar ve sivil toplum örgütleri ile mültecilerle ilgilenen kuruluşları Filistinli mültecilerin taleplerinin yerine getirilmesi için ortak çaba sarf etmeye davet etti.

Hamas Hareketi, UNRWA'nın kararları nedeniyle tek kaybedenin mülteciler olmayacağına dikkat çekerek, mültecilerin haklı taleplerini dile getirmek üzere bir dizi etkinlik düzenleneceğini açıkladı.




Yorumlar