Kassam'ın ''Özgürlük Öncüleri'' Adlı Yaz Kampı Başlıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, Gazze’nin bütün bölgelerinde özgürlük öncüleri askeri kamp kayıtlarının başladığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1761 Tarih: 12 Haziran 2015 22:13
Kassam'ın ''Özgürlük Öncüleri'' Adlı Yaz Kampı Başlıyor

Halkın görebileceği şekilde cami ve kamu binalarına duyuru asarak, bunun 13 Haziran Cumartesi (yarın) başlayacağını ve dört ayrı yaş grubuna hitap edeceğini belirtti.

Yayınlanan açıklamada yaş gruplarına göre dört bölümün olacağı hatırlatılarak, ilk grubun 15-17, ikincisinin 18-25, üçüncüsünün 25 ve üzeri yaşlardaki gençlere hitap edeceği, dördüncüsünün ise daha önceki kamplara katılan ve yenilere göre tecrübesi olanlardan oluşacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca yaz kamplarında sohbet, vaaz ve irşadın yanında spor ve askeri eğitimin de verileceği, sivil savunma ve ilk yardımın yanında gerçek merminin kullandırılacağı hatırlatıldı.

Kayıtların yarın başlayacağı kamplarda, eğitimin ise Ramazan bayramından hemen sonra başlayıp okulların açılacağı tarihe kadar devam etmesi planlanıyor.

Kassam Tugayları'nın üçüncüsünü düzenleyeceği bu kamplar daha önce gençler arasında büyük bir ilgi görmüş, gördükleri dini, sosyal ve askeri eğitim kendilerini fazlasıyla memnun etmişti.

fiem

Yorumlar